Vybavení klece

11.01.2014 14:40

 

Králíček by měl klícku délku nejméně 80cm.. Když si pořidíte tuto velikost, tak by měl králíček být déle z klícky venku.. Přece jen je to celkem malá klec..

 

Pokud pořidíte klícku délky 100cm, to už je něco jiného.. Ta by tak v podstatě vyhovovala, i když vždycky by alespoň půl hoďky denně měl pobíhat králíček po bytě.

 

A jestli si koupíte 120cm, tak to už je pro králíčka luxus! Ale taky by měl být venku ať nemusí jen trčet v klícce a dívat se.. 

 

Vybavení klece:

 

V klícce by měl být nějaký domeček(přístřešek), kde se králíček může schovat, nebo se vyspinkat.. Měl by tam mít misku na jídlo, jesličky na seno a napáječku. Pokud chcete( a bylo by to i nejlepší) záchudek, můžete mu ho tam dát někde do koutku.. králíček by se měl do záchudku ze začátku dávat, aby si tam zvyknul.. Když pustí bobek, tak ho zvednete, dáte ho králíčkovi očuchat a dáte ho i s tím bobkem do záchudku.. po pár takových zasažení by měl se králíček naučit na záchudek chodit.. Jesličky se senem by měli být někde poblíže záchudku. Neměl by chybět v kleci ani minerální kámen , o který si králíček brousí hlodáky a v záchudku by neměla chybět podestýlka :) .. Já většinou používám podestýlku z Globusu (obyčejná, pro kočky).